Uprzejmie informujemy, że w dniu 10 czerwca br. na stadionie sportowym w Górnie planowana jest XII edycja Targów Żywności Tradycyjnej „Festiwal Podkarpackich Smaków”. Współorganizatorem tego przedsięwzięcia jest Samorząd Województwa Podkarpackiego.
Cieszę się, że firma z Podkarpacia odnosi sukcesy, jest nagradzana. Serdecznie gratuluję – powiedział marszałek Władysław Ortyl wręczając dyplom od prezydenta RP Andrzeja Dudy panu Zygmuntowi Osipowi, właścicielowi Masarni OSIP z Wierzawic.
I. Założenia: Producenci dobrej, cenionej żywności są ciągle niedoceniani, niemal anonimowi. Polskim firmom rolno-spożywczym potrzebna jest, obok dobrego prawa, także sprawna i skuteczna promocja. Inicjatywa Stowarzyszenia im. Eugeniusza Kwiatkowskiego poprzez nadawanie tytułów „Polski Producent Żywności” skutecznie promuje najlepsze polskie produkty żywnościowe. Równocześnie, poprzez działalność Klubu Polskich Producentów Żywności bierze udział w tworzeniu gospodarczego prawa, ze świadomością, iż cel ten można skutecznie realizować jedynie jako przedsięwzięcie długofalowe, wymagające wieloletniej, dobrze zorganizowanej pracy wielu ludzi.