logo samorzad

mapa stronykontaktniepelnosprawni

podkarpackie-logo

stop-gmo

 

podkarpacki naturalny wypas

 

leksykon-podkarpackich-smakow-2013
 

ekogala1

 

produkty tradycyjne

 

uchw sejmik2
 
uchw zarzad2
 
rcl-rzdowe-centrum-legislacyjne-160x80a
 
zam-publ

sprawy do

WYDANIE AKTUALNE PPS

pps mini 1 2017

ARCHIWALNE PRZEGLĄDY

przeglad-sterta-160

Punkt Informacyjny Funduszy Europejskich

 

Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

 

Program Operacyjny Rybactwo i Morze

Rolnictwo w regionie

wrota-rolnictwo

O wpływie innowacyjnych rozwiązań na obszary wiejskie dyskutowali przedstawiciele szkół wyższych oraz rolnicy na konferencji zorganizowanej przez Marszałka Województwa Podkarpackiego wraz z Podkarpackim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego. Samorząd województwa reprezentował Członek Zarządu Województwa Lucjan Kuźniar.

„MÓJ RYNEK – MÓJ PRODUKT 2015” to konkurs na najlepszy produkt lokalny. W kwietniu tego roku odbył się wojeówdzki etap konkursu, którego współorganizatorem był Marszałek Województwa Podkarpackiego. Wśród podkarpackich przysmaków najlepsze okazały sery z Wólki Krowickiej Firmy LEDA SER i kiełbasa szynkowa z pieprzem z Wierzawic Masarni OSIP.

"Grupy producenckie szansą rozwoju obszarów wiejskich” to temat konferencji zorganizowanej 14 maja przez Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale, pod patronatem Marszałka  Województwa Podkarpackiego.

150514 - konferencja prow„Przyszłość Odnowy Wsi” to hasło przewodnie konferencji zorganizowanej pod patronatem Samorządu Województwa Podkarpackiego, która 13 maja odbyła się w Hotelu Rzeszów. Wziął w niej udział członek zarządu Lucjan Luźniar.

Samorząd Województwa Podkarpackiego wraz z Miastem i Gminą Boguchwała zorganizował konkurs na najlepszy produkt lokalny, sprzedawany na targowiskach, które uzyskał dofinasowanie w ramach programu „Mój Rynek”.

150417-naszedobre podkarpackie11 firm z branży rolno-spożywczej z terenu Podkarpacia przyjechało do Rzeszowa, by promować swoje wyroby w ramach XIX edycji inicjatywy pozytywistycznej „Polski Producent Żywności 2015". W urzędzie marszałkowskim lokalne produkty zostały poddane ocenie przez Kapitułę Wojewódzką, w skład której wchodzili pracownicy urzędu i podkarpaccy dziennikarze.

Statystyka

Odwiedza nas 737 gości oraz 0 użytkowników.