logo samorzad

mapa stronykontaktniepelnosprawni

podkarpackie-logo

stop-gmo

 

podkarpacki naturalny wypas

 

leksykon-podkarpackich-smakow-2013
 

ekogala1

 

produkty tradycyjne

 

uchw sejmik2
 
uchw zarzad2
 
rcl-rzdowe-centrum-legislacyjne-160x80a
 
zam-publ

sprawy do

WYDANIE AKTUALNE PPS

pps mini 1 2017

ARCHIWALNE PRZEGLĄDY

przeglad-sterta-160

Punkt Informacyjny Funduszy Europejskich

 

Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

 

Program Operacyjny Rybactwo i Morze

Rolnictwo w regionie

wrota-rolnictwo

160927 polagraPolagra Food 2016 to największa w kraju impreza poświęcona żywności tradycyjnej. Jest tu wszystko - od maszyn do przetwórstwa i opakowań przez urządzenia wykorzystywane w gastronomii po najlepsze, regionalne jedzenie. - To chyba najsłynniejsze, a na pewno najbardziej smakowite targi w Polsce.

Pawilon Smaki - Regionów był otwarty dla zwiedzających w dniach od 24 –27 września 2016 r. Od  soboty pawilon ten wypełniła tradycyjna, polska żywność, przyrządzana według dawnych receptur. Pomysł był taki, by każdy region pokazał to, co ma najlepsze. Na stoisku Województwa Podkarpackiego prezentowane były produkty, które uzyskały najwyższe odznaczenia „PERŁY” 2016. Są to: gołąbki pilzneńskie- Firma Taurus, karp wędzony - KGW Ruda Różaniecka, pierogi z dudami - KGW Krzeszów. Swoje wyroby zaprezentowali także producenci: miodów -Państwo Natalia i Ryszard Nowak z Jasła, Firma ROKSANA S.C z Strzyżowa oraz Horyniec- Zdrój sp. z o.o.

Lidia Rygiel

Statystyka

Odwiedza nas 1293 gości oraz 0 użytkowników.