logo samorzad

Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

Program Operacyjny Rybactwo i Morze

Newsletter Samorządu

IMG 9933Lucjan Kuźniar, radny Województwa Podkarpackiego oraz członek zarządu województwa został zawieszony w prawach członka Prawa i Sprawiedliwości.

W związku z tym zgodnie ze standardami panującymi w partii, zwróciłem się do Lucjana Kuźniara aby oddał się do dyspozycji Marszałka Województwa Podkarpackiego, do czasu wyjaśnienia wszelkich wątpliwości związanych z jego osobą. Po ich wyjaśnieniu na jego korzyść, będzie mógł wrócić do wcześniej zajmowanych funkcji.

Kwestia ewentualnej rezygnacji Lucjana Kuźniara będzie rozpatrywana w trakcie jednego z kolejnych posiedzeń sejmiku województwa. Procedowanie jej podczas najbliższej sesji nie jest możliwe ze względu na przedwakacyjny charakter obrad a co za tym idzie obszerny porządek obrad.

W przypadku odejścia Lucjana Kuźniara z zarządu województwa, gremium to będzie pracowało w czteroosobowym składzie do czasu jesiennych wyborów parlamentarnych. Obowiązki Lucjana Kuźniara będą rozdzielone na pozostałych członków zarządu. Tym samym stwarza to możliwość jego powrotu do wcześniej zajmowanych funkcji.

Władysław Ortyl

Marszałek Województwa Podkarpackiego

Statystyka

Odwiedza nas 595 gości oraz 0 użytkowników.